Testen van Listerine

Explosie in je mond door ListerineAfgelopen maand werd ik benaderd door “The Insiders” om mee te doen aan het testen van Listerine mondwater. Iets waarvan ik eigenlijk nooit het nut in zag, maar gezien mijn positieve ervaringen met het gebruik van een elektrische tandenborstel van Philips Sonicare was dit een logische vervolgstap om ook eens in de wereld van mondwater te duiken.

In een mooi pakket kreeg ik een paar weken geleden de doos met 1 grote en 16 kleine flesjes mondwater thuisgestuurd, om zelf te testen en natuurlijk uit te delen aan geïnteresseerden.
Zelf had ik nog nooit mondwater gebruikt en voor mij was het dan ook de uitgelezen mogelijkheid het eens te testen.

Eigenlijk iedereen in mijn omgeving heeft het wel eens gebruikt, maar weinigen gebruiken het ook daadwerkelijk nog steeds, of frequent elke dag.

Mijn ervaring:

De fles met knalgroen mondwater ziet er aan de ene kant wel fris en aantrekkelijk uit, maar éénmaal overgegoten in een glas heb je toch het idee dat je één of ander chemisch drankje zit te drinken. Maar dat mag me er niet van weerhouden het te gaan gebruiken. Ik neem en een slok, en het eerste wat me opvalt is de smaak. Nog nooit eerder zoiets geproefd. Een combinatie van een plastic achtige smaak, met een hele frisse ondertoon. Die chemische smaak bevalt me absoluut niet, de frisse smaak na de hand wel.
In mijn mond denk ik even dat alles in brand staat, zo prikt het, alsof pure alcohol je hele mond schoonbrand. Dit houdt ik geen 30 seconden vol! Maar dat hoeft ook niet volgens de handleiding. Langzaam opbouwen is het devies. Na 10 seconden spuug ik het goedje uit omdat ik het echt niet langer volhoudt om het in mijn mond te houden.

Na afloop heb ik het gevoel alsof ik een Calippo-ijsje 3 minuten in mijn mond gehad hebt. Alles lijkt verdoofd, een apart maar wel geinig gevoel. De frisse smaak na uitspugen bevalt me beter dan die eerste smaak bij het innemen, toch gaat het me niet lukken dit op mijn nuchtere maag te nuttigen, ik vrees dat ik dan spontaan over mijn nek ga.

image

Na een stuk of 5 keer gebruikt te hebben begint de smaak en het branderige gevoel in mijn mond te wennen en kan ik het wel 30 seconden volhouden. Ik ga de fles leegmaken, maar dit is voor mij geen blijvertje. Ik kan niet echt wennen aan de chemische smaak en de genoemde voordelen zijn mij iets te vaag en niet meetbaar.

Conclusie:

Leuk geprobeerd te hebben. Ik weet nu in ieder geval dat Listerine Mondwater niet voor mij bedoeld is. Misschien als men aan de smaak wat kan doen en die chemische smaak kan wegwerken, wil ik het nog wel eens proberen. Voorlopig maak ik de fles leeg en zal ik het zelf niet zo snel komen.

Benieuwd of mijn “Word of Mouth” Listerine testers nog toevoegingen aan deze review hebben of misschien tot een andere conclusie zijn gekomen.

image
Zo kwam de Listerine binnen. Een fleurige bedoeling met al die kleuren