Mijn eigen Nachtschone

Het was vorig jaar rond deze tijd. We waren er een weekje tussenuit naar Italië en liepen aan het eind van de dag door één van die typische Italiaanse dorpjes, met dito leuke steegjes. Ergens boven in het dorp, na een hele klim, liepen we een doodlopend steegje in, en zagen daar opeens een plant in bloei die we niet kenden.

Nu zijn er wel heel veel planten die ik niet bij naam ken, maar meestal komt je de bloem of het blad wel ergens bekend van voor, maar dat had ik bij deze plant totaal dus niet. Tot mijn grote vreugde zag ik dat deze plant in de uitgebloeide bloemen zaadjes bevat, waardoor we dus de gok konden nemen en deze zelf gaan kweken.

Zo gebeurde het dus dat ik in april van dit jaar 2 meegenomen zaadjes in de grond gestopt heb en dat binnen 2 dagen er al kleine plantjes naar boven kwamen! Wow. Maar de vraag was natuurlijk, om wat voor plant ging het hier? Niemand kon het me vertellen. Ik heb daarom twee foto’s op een plantenforum gezet van deze onbekende plant. En jawel, binnen een dag had ik een reactie.  Het blijkt om de Mirabilis Jalapa, of op z’n Nederlands, Nachtschone, te gaan.

Nu een jaar naar dato, staat deze plant (zij het wel iets kleiner dan in Italië) bij ons op het terras te pronken met die prachtige bloemen! Ik ben er super blij mee. Nu maar hopen dat hij weer nieuwe zaadjes gaat leveren zodat we er volgend jaar ook weer van kunnen genieten.

image

image

Dagpauwoog

image

DAGPAUWOOG

Frivool fladdert hij de kanten
op en af
een dwarrelende tuimeling van kleur
vlindert stil zijn eigen weg
dronken van een bloem
na bloem
na bloem

hoe fel zijn hartstocht glanst
in mijn dagpauwoog
waaiert wijd een regenboog

ontspringt de dans
van de verzamelaar
zingt hemelhoog
zijn gloria.

Rudi J.P. Lejaeghere

Summer in the garden

image

De hommels doen zich te goed aan de lekkernijen in de zonnehoed. Leuk is ook dat als je voorzichtig bent je met je vinger de hommel kan aaien.

Gladiool en vlinderstruk

Het is weer de tijd van de gladiolen. Hier zie je het hart van een witte gladiool

Petunia's mijn favoriet

De lente in de tuin II

image

Die kleuren zijn echt fantastisch…

De lente in de tuin

image

De tuin is in dit jaargetijde toch wel op haar mooist. De lentebloeiers laten zich van hun mooiste kant zien en de zomerbloeiers doen hard hun best groot te groeien en de zomer te voorzien van de nodige bloemenpracht! Heerlijk. De komende dagen wat mooie foto’s uit de tuin zoals die er nu bij staat.

                                                                                        Nieuwere Berichten