Mijn fantastische bruidsfotografie ervaring

“Willem? Zou jij het leuk vinden om de bruiloft van vrienden van mij te fotograferen? “  - Een vraag die elke serieuze fotograaf ooit wel eens gesteld wordt – aldus de Zoom die afgelopen week op de mat viel. Mij overkwam het begin van 2010. De vraag werd gesteld door een collega van mij en tsja, wat zeg je dan?

Er schieten meteen 1000 dingen door m’n hoofd. Durf ik dit? Wil ik dit? Maar nog belangrijker: Kan ik dit?

“Ik wil er even over nadenken, maar het lijkt me supergaaf…..”  is mijn eerste reactie en de vraag laat ik dan ook even een weekje bezinken. Fotograferen vind ik al jaren leuk, de aanschaf van mijn spiegelreflex maakte het nog leuker, en de (eigenlijk voor iedere spiegelreflex bezitter verplichte) cursus gaf me een hoop inspiratie om mooie foto’s te maken.  Als ik al die dingen bij elkaar op telde, dan kon ik eigenlijk op de vraag “Kan ik dit?” volmondig ja antwoorden (niet onbelangrijk als je trouwt trouwens).

En dan de overige vragen. Durf en wil ik de bruiloft van onbekenden fotograferen. Ik was er eigenlijk redelijk snel uit. Dit is de kans van mijn leven, en als het bruidspaar weet dat het mijn eerste keer is, genoegen kan nemen met eventueel wat mindere kwaliteit foto’s, of het feit dat ik nèt het moment suprème mis, dan durf ik het wel aan.

Een overlegje met het aanstaande bruidspaar werd dus gepland en van beide kanten waren we enthousiast. Het ging dus gebeuren!  4 juli 2010 was de dag die voor het bruidspaar, maar ook voor mij dus, erg spannend zou worden!

image

image

Ik had me ooit al goed ingelezen op internet over trouwfotografie, voor ons eigen huwelijk had ik al een hoop sites met inspirerende foto’s gezien en ook de artikeltjes op de website Photofacts kwamen goed van pas. Tips als “zorg er voor dat je van alles voorzien bent. Dubbele camera, lenzen, genoeg geheugenkaartjes, flitsers, statief” heb ik ter harte genomen. Ik had in ieder geval alles geregeld zodat het aan de apparatuur in ieder geval niet kon liggen.

image

Toen was uiteindelijk de dag aangebroken. En ik kan niet anders zeggen dat het als een zonnetje verliep. Een mooi ontvangst bij het huis van de bruid en bruidegom. Een prachtige fotoshoot in het Noorderplantsoen in Groningen. Daarna de huwelijksvoltrekking in het prachtige Stefanuskerkje en daarna in Haren het feest.

Qua weer hebben we het ontzettend getroffen. De hele dag scheen de zon en het fotograferen ging erg soepel. Al met al een ervaring om nooit te vergeten en overtreft zelfs mijn Formule 1 test fotografie op het circuit van Spa Francorchamps 2 jaar geleden.

image

image

Ik wil in ieder geval het bruidspaar, Jojanneke en Bastiaan, ontzettend bedanken voor de kans die ze me geboden hebben en voor de ontzettend mooie en inspirerende dag. Het wachten is nog even op het album, maar over een paar weken zal ook die helemaal gereed zijn.

image

Tot slot nog even wat wetenswaardigheden en statistieken:

Gebruikte apparatuur:

- Canon EOS 400D
- Canon EOS 350D (reservere camera)
- Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM Lens
- Canon EF 70-300mm 1:4-5.6 IS USM Lens
- Canon Speedlite 430EX flitser

Foto’s

- 650 geschoten foto’s
- 170 geselecteerd en nabewerkt

Filmpje gemaakt van een selectie van 40 foto’s en het album staat nog in de planning.

Buzzer - Maggi Wokblokje

imageHet is ongeveer 1,5 maand geleden. Via Buzzer, de website waar je d.m.v. je mening kan laten weten wat je van bepaalde producten vindt, ontving ik, nadat ik al denk ik 1,5 jaar ingeschreven sta, eindelijk eens een fysiek product om te ‘buzzen’!

Om even bij het begin te beginnen. ‘Buzzen’ wat is dat eigenlijk. Nou simpel, je krijgt van een bepaalde fabrikant een nieuw product binnen, en het is de bedoeling dat je daar samen met familie, vrienden, collega’s of wie dan ook een mening over gaat vormen. Het product testen, proeven, bekijken, voelen. Alles kan gedaan worden om een mening los te krijgen. Erg interessante informatie natuurlijk voor de fabrikant.

Ik was dit keer uitverkoren om het “Maggi Wokblokje” te buzzen. Via Buzzer ontving ik een doos met daarin 2x 3 dozen met verschillende smaken wokblokjes. Daarbij 10 spatels, knutseldoosjes om de wokblokjes uit te delen aan vrienden, familie en collega’s en stickers om de verschillende wokblokjes uit elkaar te houden, aangezien ze wel erg veel op elkaar lijken in de verpakking.

Via Twitter werden we aangespoord om recepten te bedenken, en opeens schoot mij te binnen om zo’n wokblokje te gaan testen in combinatie met een kaasfondue. Aangezien mijn zusje en haar vriend ook de Wokblokjes moesten buzzen, hebben we met hen een fondue afspraak gemaakt! En afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover!

image

Met de fondue, 2 verschillende kaasfondues en 2 verschillende Maggi Wokblokjes in de aanslag gingen we het avontuur aan. Na het bestuderen, enigszins aanpassen van de verpakking, en het opwarmen was het dan tijd om het knoflook/peterselie wokblokje in de kaasfondue te laten smelten. Wonder boven wonder, er vonden geen chemische reacties plaats en het zag er nog lekker uit ook! Tot zover al missie geslaagd!

image

De smaak waren we niet ontevreden over, al kon het lekkerder, wat wel bleek aan de 2e ronde! Een ander merk kaasfondue (Jumbo), en onze favoriet, het Basilicum Wokblokje!  Wow. Dit was de perfecte combinatie bij heerlijke tomaatjes, brood, champignons en courgette.

image

Een aanrader dus. Kaasfondue zonder blokje is als saté zonder stokje!

image

Be More Ultra Tour 2010

image

Wow, wat een prestatie. Broertje Pieter liep, 2 weken geleden al weer, in totaal 165 kilometer uitgesmeerd over 5 dagen voor de Be More Ultra Tour, en ook al waren het niet de gehoopte 250, toch een fantastische prestatie van hem! We hebben ‘m samen met de hele familie opgewacht bij het Nike HQ in Hilversum alwaar hij samen met de andere 3 ‘dreamteam’ leden kwam binnen wandelen. Een prachtig gezicht en toch wel iets om heel erg trots op te zijn, want in totaal hebben ze 11.000 euro opgehaald!

Een mooi sfeerverslag op zijn website is zeker de moeite waard om te lezen!

image

Nestje bouwen

Het is lente, en als het lente is, dan is het hele dierenrijk weer in rep en roer want er moeten nesten gebouwd worden. Niet alleen m’n zusje, maar ook de koolmeesjes die altijd van de zonnenbloemzaadjes in de tuin eten gaan nestelen, en om het bedje voor de jonge vogeltjes lekker zacht te maken gebruiken ze mos. En laten we dat nou net heel veel in onze tuin hebben! Zoveel zelfs dat het er uit gaat, om weer plaats te maken voor echt gras.
Maar afgelopen weekend viel m’n oog op de koolmeesjes die heel hard aan het pikken waren in het gras. En wat bleek? Alles voor een zacht nestje werd geoogst uit ons ‘grasveld’, eeeeeh ik bedoel mosveld.

Zo zie je maar weer, alles dient een doel!

image

image

(oh ja, en zien jullie hoe mooi dichtbij de foto’s genomen zijn?! Ikke heel blij zijn met m’n nieuwe 300mm telelens!)

OK? Geweldog filmpje.

Ok? Ook zo’n collega die bij alles wat je zegt: OK? roept… dan moet je toch echt even dit hylarische filmpje bekijken. Al wel oud maar verre van nietzeggond.

De (Boer) bakkerij

image

Huize De Boer ruikt op dit moment als een bakkerij. De geuren van heerlijke appel/perentaart gaan door alle kieren van het huis heen en zelfs hier boven loopt het water me in de mond. Helaas moet ik nog tot morgen wachten voordat ik van dit lekkers mag proeven.
Dat brengt me wel op het verhaal van de bakkerijen Oslo. In deze stad is een bakker namelijk niet alleen een plek waar je je brood koopt, maar in de meeste gevallen ook een plek waar je heerlijk kan lunchen. En waarom ook niet?! Waar kun je nou beter een broodje eten dan bij degene die expert is in het maken van brood. Maar ook een lekker bakje koffie met een koek is daar natuurlijk te verkrijgen.  In Nederland zie je dit fenomeen wel een klein beetje opkomen, maar toch niet in die mate als waarin we dit in Oslo zagen.

Ik verlekker me dus nog even aan bovenstaande foto, en weet dat er beneden die lekkere taart staat, misschien toch stiekem al even een klein hapje proeven?

Kruiend ijs bij Stavoren

Vorig weekend waren m’n schoonouders bij ons en wilden erg graag bij de IJsselmeerkust kijken naar het kruiend ijs. Ook ons leek dit wel leuk alleen de drukte bij Gaast, en het advies niet het ijs op te gaan, deed ons besluiten om gewoon maar eens de IJsselmeerkust af te rijden en te kijken of er op nog meer plekken dichter bij de kust dit fenomeen te zien is. We startten bij Lemmer en reden noordwaarts en zagen al meteen bij Lemmer in de verte de bergen met ijs. Bij Stavoren was het raak. In de haven lagen bergen met ijs en ook iets verder het IJsselmeer op leek het net de noordpool met overal bergen ijs. Een erg indrukwekkend iets. Voor mij was het denk ik ook nog eens 27 jaar geleden dat ik op het IJsselmeer gelopen had. Ik kan me alleen foto herinneren waarop ik samen met mijn vader op het IJsselmeer sta.

Al met al een gave dag om niet snel te vergeten.

image

image

image

image

Oudere Berichten                                                                                         Nieuwere Berichten