Wonderfull colors

image

Druk bezig door de foto’s van de vakantie heen te spitten. Een selectie van de 700 gemaakte foto’s is moeilijk. Toch vallen een aantal foto’s meteen op, waaronder deze.
De foto op zichzelf is niet heel spannend, maar de 3 banden met kleuren maken ‘m in mijn ogen heel mooi.

ISO:100 / 56mm / F6.3 / 1/400

Bellen blazen op Epemastate in IJsbrechtum

image

image

Bellenblazen, wie vind het niet leuk. Helemaal gisteren natuurlijk toen zusje en zwager door de muur van bellenblaas heen moesten. Later op de middag nogmaals met de kinderen van @mieso en @visserli.
Nooit geweten dat je zo mooi kan ‘schilderen’ met bellenblaas. Een techniek die we nog wel eens kunnen uitproberen, want het eindresultaat is echt super mooi.

Het strand van Petten - 25 juli 2010

image

Er is niets lekkerders dan uitwaaien aan de Noordzee kust. We komen er veel te weinig, maar als we er zijn heb ik echt het gevoel dat we het veel vaker moeten doen. Voorlopig blijft het bij een af en toe bezoekje, maar wie weet…..

Mila - 1 augustus 2010

image

Mila

image

Fluisterbootje varen in Earnewâld

image

image

Alweer bijna twee maanden geleden hebben we heerlijk een fluisterbootje gehuurd bij Earnewâld. Prachtig door de mooie Alde Faenen heen varen.

Mijn fantastische bruidsfotografie ervaring

“Willem? Zou jij het leuk vinden om de bruiloft van vrienden van mij te fotograferen? “  - Een vraag die elke serieuze fotograaf ooit wel eens gesteld wordt – aldus de Zoom die afgelopen week op de mat viel. Mij overkwam het begin van 2010. De vraag werd gesteld door een collega van mij en tsja, wat zeg je dan?

Er schieten meteen 1000 dingen door m’n hoofd. Durf ik dit? Wil ik dit? Maar nog belangrijker: Kan ik dit?

“Ik wil er even over nadenken, maar het lijkt me supergaaf…..”  is mijn eerste reactie en de vraag laat ik dan ook even een weekje bezinken. Fotograferen vind ik al jaren leuk, de aanschaf van mijn spiegelreflex maakte het nog leuker, en de (eigenlijk voor iedere spiegelreflex bezitter verplichte) cursus gaf me een hoop inspiratie om mooie foto’s te maken.  Als ik al die dingen bij elkaar op telde, dan kon ik eigenlijk op de vraag “Kan ik dit?” volmondig ja antwoorden (niet onbelangrijk als je trouwt trouwens).

En dan de overige vragen. Durf en wil ik de bruiloft van onbekenden fotograferen. Ik was er eigenlijk redelijk snel uit. Dit is de kans van mijn leven, en als het bruidspaar weet dat het mijn eerste keer is, genoegen kan nemen met eventueel wat mindere kwaliteit foto’s, of het feit dat ik nèt het moment suprème mis, dan durf ik het wel aan.

Een overlegje met het aanstaande bruidspaar werd dus gepland en van beide kanten waren we enthousiast. Het ging dus gebeuren!  4 juli 2010 was de dag die voor het bruidspaar, maar ook voor mij dus, erg spannend zou worden!

image

image

Ik had me ooit al goed ingelezen op internet over trouwfotografie, voor ons eigen huwelijk had ik al een hoop sites met inspirerende foto’s gezien en ook de artikeltjes op de website Photofacts kwamen goed van pas. Tips als “zorg er voor dat je van alles voorzien bent. Dubbele camera, lenzen, genoeg geheugenkaartjes, flitsers, statief” heb ik ter harte genomen. Ik had in ieder geval alles geregeld zodat het aan de apparatuur in ieder geval niet kon liggen.

image

Toen was uiteindelijk de dag aangebroken. En ik kan niet anders zeggen dat het als een zonnetje verliep. Een mooi ontvangst bij het huis van de bruid en bruidegom. Een prachtige fotoshoot in het Noorderplantsoen in Groningen. Daarna de huwelijksvoltrekking in het prachtige Stefanuskerkje en daarna in Haren het feest.

Qua weer hebben we het ontzettend getroffen. De hele dag scheen de zon en het fotograferen ging erg soepel. Al met al een ervaring om nooit te vergeten en overtreft zelfs mijn Formule 1 test fotografie op het circuit van Spa Francorchamps 2 jaar geleden.

image

image

Ik wil in ieder geval het bruidspaar, Jojanneke en Bastiaan, ontzettend bedanken voor de kans die ze me geboden hebben en voor de ontzettend mooie en inspirerende dag. Het wachten is nog even op het album, maar over een paar weken zal ook die helemaal gereed zijn.

image

Tot slot nog even wat wetenswaardigheden en statistieken:

Gebruikte apparatuur:

- Canon EOS 400D
- Canon EOS 350D (reservere camera)
- Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM Lens
- Canon EF 70-300mm 1:4-5.6 IS USM Lens
- Canon Speedlite 430EX flitser

Foto’s

- 650 geschoten foto’s
- 170 geselecteerd en nabewerkt

Filmpje gemaakt van een selectie van 40 foto’s en het album staat nog in de planning.

Oudere Berichten                                                                                         Nieuwere Berichten