Zwavelbaden in Saturnia

Beschrijving: Een wonderlijk verschijnsel, warm water dat uit de grond opborrelt en waar je heerlijk in kan badderen. Er zijn in Itali? veel bronnen, maar ??n van de mooiere is toch wel die van Saturnia. De zwavelbronnen van Saturnia liggen in de open lucht en zijn vrij toegankelijk. De Italianen vinden het heerlijk om hierin te gaan zwemmen en te ontspannen.

Het veld waar de bronnen van Saturnia in liggen zijn in de loop van de jaren helemaal tot een prachtige rots uitgegroeid. De baden worden gevuld door de ‘waterval’ die boven aan de rots het water toevoert. Door al het kalk zijn er prachtige baden ontstaan waar je heerlijk in kan liggen.

De geur van ‘rotte eieren’ moet je voor lief nemen.

Route: Vanuit bolsena rij je richting San Lorenzo. Bij de stoplichten in de San Lorenzo sla je links af richting Latera. In Latera rij je richting Pitigliano en daarna richting Manciano. Vlak voor deze plaats afslaan naar Montemerano en daarna Saturnia. Saturnia voorbij rijden en dan zie je op een gegeven moment Therme van Saturnia aangegeven. Hierbij is het even opletten. De eerste thermen zijn commercieel (aan de linkerkant) en hier betaal je de hoofdprijs om in het water te zwemmen. Wel heb je hier zwembaden en andere mooie douches met het water. Voor de vrij toegankelijke thermen moet je dus niet links af slaan maar nog een kilometer rechtdoor rijden. Daar kun je op een gegeven moment aan de rechterkant een paadje in en aan het eind van dit weggetje je auto parkeren.

Foto’s: