Bagnoregio

Beschrijving: Bagnoregio, een dorp wat op een heuvel staat die langzaammaarhand aan het afbrokkelen is. Nou ja, dat wil men je graag doen geloven in ieder geval. Er zijn al lang voorzorgsmaatregelen getroffen die er voor zorgen dat dit niet zo snel zal gebeuren, maar desondanks toch leuk. Het dorpje is (bijna) geheel verlaten. Er staan nog wel genoeg huizen die bewoond worden, maar dat zijn vooral kunstenaars en schilders. Via een lange brug loop je richting het dorp en kom je inderdaad in een verlaten lijkend dorp. Men is hard bezig alles een beetje op te knappen en op veel plekken staan ook prachtige potten met bloemen.

Je kunt wat door de straatjes heen dwalen, en ??nmaal achterin het dorpje wordt je uitgenodigd door een oud vrouwtje om haar tuin met uitzicht te komen bekijken. Ook alles wat er in staat (veel zelf verzamelde ‘troep’ ) kan ze je hele verhalen over vertellen. Na afloop verlangt ze wel een fooi.

Route: Rij vanuit Bolsena richting Orvieto. Op de driepuntskruizing ga je rechtdoor en volg je de borden richting Bagnoregio. Als je Bagnoregio in rijdt de borden Chivit Vecchi volgen. Je moet eerst nog een heel stuk door het dorp heen rijden. uiteindelijk kom je bij de oude stad uit. Parkeer je auto onder de brug en koop een parkeerkaartje bij de bar.

Foto’s: