Algemene informatie

Naast wat er allemaal te zien is in de omgeving van Bolsena, is het natuurlijk ook wel fijn wat wetenswaardigheden te hebben over de plek Bolsena zelf natuurlijk. Ik zal proberen een zo’n volledig mogelijk lijstje te geven. Maar in toekomstige berichten zullen er vast nog wel wat uitbreidingen komen op dit bericht. Ik houd het vandaag bij wat algemene informatie.

- Net als overal in Itali? is het tussen 12.30 en 16.00 uur siesta. Alles is dan dicht. Winkels, tankstations, musea, noem maar op.
- Op het grote plein, als je Bolsena in rijdt vanuit Orvieto, zie je een groot gebouw waar de VVV in gevestigd is. Hier is een schat aan informatie te verkrijgen. Er wordt overigens Nederlands gesproken. Een Belgische meneer werkt daar al jaren en is elke ochtend aanwezig in de VVV.
- Er zijn twee supermarktjes in Bolsena. Vanaf Montefiascone vlak v??r de stoplichten linksaf. Voorbij de stoplichten iets verderop aan de rechterkant.
- In Bolsena zijn verschillende dingen te bezichtigen. De opgravingen van Bolsena net buiten de stad richting Orvieto, de dom en het kasteel boven in de oude stad.
- Sinds 2006 is er een parkeergarage in Bolsena waar je voor 1 euro per uur kunt parkeren. Zowel in de garage als er boven op en ook er naast.
- Pinnen kun je op drie plekken, allemaal centraal in het dorp. Bij de stoplichten tegenover de krantenkraam. Vlak er naast bij het postkantoor en links achter op het plein van Bolsena.
- Restaurants zijn er legio in Bolsena. Onze favorieten zijn Tanaquilla, deze ligt aan de weg richting Orvieto. Heerlijk eten en allemaal mooi opgemaakt. Onze tweede favoriet is Pizzeria/Trattoria del Corso. Deze zit in de winkelstraat van Bolsena (richting de dom) aan de linkerkant met het terras in ‘het steegje’. Heerlijke pizza’s, lekker eenvoudig en spotgoedkoop. Zo zijn er nog een aantal heerlijke restaurants buiten Bolsena, daarover later meer.
- Bolsena organiseert verschillende evenementen. Zo is er het bloemenfeest in juni waarbij prachtige bloementapijten gemaakt worden door de hele stad. Een week later het hortensiafeest, nog weer later het feest van de heilige Sint Christina. En nog diverse andere kleinschalige evenementen.

Ik hoop nu een klein beetje een beeld gegeven te hebben van Bolsena. In de afzonderlijke artikeltjes kom ik later nog terug op bovenstaande punten en zal dan vanaf dit bericht daar ook heen linken. Aanvullingen zijn ook altijd welkom.