Introductiedag Aardbeienacademie

Gisteren was het dan eindelijk zover. De introductiedag van de Aardbeienacademie bij Jan Robben in Oirschot. Qua weer konden we het niet beter treffen, qua gezelligheid en inzet van iedereen ook niet. Supergoed georganiseerde dag door Jan Robben en iedereen die hem er bij heeft geholpen.
Een hoop te zien, een hoop te proeven en een hoop te leren. Al met al een geslaagde dag. Een fantastisch verslag van de hele dag is al op papier gezet door Sandra van Kampen. Lees het, dan verzorg ik een fotoverslag van de dag.


image
Onderweg met de huifkar naar het erf van Jan Robben

image
Bij aankomst is het al een drukte van belang bij de verschillende ‘standjes’.

image
Lekkere streekproducten van “Gijs” zoals sappen en snoepjes, maar ook de heerlijke “Volsmaakt” knijpfruit verpakkingen.

image
Natuurlijk niet te vergeten aardbeien smikkelen van de “Strawberrytree” van Jan Robben zelf.

image
Het Land van Oirschot stond ook met een wagen vol heerlijke streekproducten. Meerval, Koek, Jam, Meel, Worstenbroodjes, Bier, tomaten. Het kon niet op.

image
Ook honing van de lokale imker was te koop.

image
Hier draaide het natuurlijk allemaal om. De opening van het academisch aardbeienjaar door officieel met de schoolbel te luiden.

image
Natuurlijk mocht uitleg over hoe de plantjes te planten ook niet ontbreken. Iedereen kon meteen zijn prangende plantvragen stellen en werden natuurlijk beantwoord.

Al met al een zeer geslaagde dag, en nu druk aan de studie!

Tot slot nog een heel leuk filmpje met een impressie van de dag gemaakt door Joost Reus

Testen van Listerine

Explosie in je mond door ListerineAfgelopen maand werd ik benaderd door “The Insiders” om mee te doen aan het testen van Listerine mondwater. Iets waarvan ik eigenlijk nooit het nut in zag, maar gezien mijn positieve ervaringen met het gebruik van een elektrische tandenborstel van Philips Sonicare was dit een logische vervolgstap om ook eens in de wereld van mondwater te duiken.

In een mooi pakket kreeg ik een paar weken geleden de doos met 1 grote en 16 kleine flesjes mondwater thuisgestuurd, om zelf te testen en natuurlijk uit te delen aan geïnteresseerden.
Zelf had ik nog nooit mondwater gebruikt en voor mij was het dan ook de uitgelezen mogelijkheid het eens te testen.

Eigenlijk iedereen in mijn omgeving heeft het wel eens gebruikt, maar weinigen gebruiken het ook daadwerkelijk nog steeds, of frequent elke dag.

Mijn ervaring:

De fles met knalgroen mondwater ziet er aan de ene kant wel fris en aantrekkelijk uit, maar éénmaal overgegoten in een glas heb je toch het idee dat je één of ander chemisch drankje zit te drinken. Maar dat mag me er niet van weerhouden het te gaan gebruiken. Ik neem en een slok, en het eerste wat me opvalt is de smaak. Nog nooit eerder zoiets geproefd. Een combinatie van een plastic achtige smaak, met een hele frisse ondertoon. Die chemische smaak bevalt me absoluut niet, de frisse smaak na de hand wel.
In mijn mond denk ik even dat alles in brand staat, zo prikt het, alsof pure alcohol je hele mond schoonbrand. Dit houdt ik geen 30 seconden vol! Maar dat hoeft ook niet volgens de handleiding. Langzaam opbouwen is het devies. Na 10 seconden spuug ik het goedje uit omdat ik het echt niet langer volhoudt om het in mijn mond te houden.

Na afloop heb ik het gevoel alsof ik een Calippo-ijsje 3 minuten in mijn mond gehad hebt. Alles lijkt verdoofd, een apart maar wel geinig gevoel. De frisse smaak na uitspugen bevalt me beter dan die eerste smaak bij het innemen, toch gaat het me niet lukken dit op mijn nuchtere maag te nuttigen, ik vrees dat ik dan spontaan over mijn nek ga.

image

Na een stuk of 5 keer gebruikt te hebben begint de smaak en het branderige gevoel in mijn mond te wennen en kan ik het wel 30 seconden volhouden. Ik ga de fles leegmaken, maar dit is voor mij geen blijvertje. Ik kan niet echt wennen aan de chemische smaak en de genoemde voordelen zijn mij iets te vaag en niet meetbaar.

Conclusie:

Leuk geprobeerd te hebben. Ik weet nu in ieder geval dat Listerine Mondwater niet voor mij bedoeld is. Misschien als men aan de smaak wat kan doen en die chemische smaak kan wegwerken, wil ik het nog wel eens proberen. Voorlopig maak ik de fles leeg en zal ik het zelf niet zo snel komen.

Benieuwd of mijn “Word of Mouth” Listerine testers nog toevoegingen aan deze review hebben of misschien tot een andere conclusie zijn gekomen.

image
Zo kwam de Listerine binnen. Een fleurige bedoeling met al die kleuren

Aardbeienacademie

imageZeg aardbeien en ik fleur helemaal op! Net als vele anderen op deze wereld ben ik gek op aardbeien! Als ze ook maar even voor een redelijke prijs beschikbaar zijn koop ik ze. En sinds ik op mezelf woon probeer ik ook elk jaar zelf aardbeitjes te kweken in de tuin. Helaas meestal zonder al te veel succes. Ze zijn klein, niet smaakvol, en die ene grote die er dan aangroeit wordt aangevreten door SLAKKEN!. Dramatisch dus. Maar er is hoop!

De Aarbeienacademie.

De Wat? De Aardbeienacademie, van een echte aardbeienteler leren hoe je zelf de lekkerste aardbeien kan kweken. Wow, dat is precies wat ik wil!
Het hoe en wat zal ik even proberen kort te verwoorden.

Een paar jaar geleden was ik op internet gewoon op zoek naar informatie over aardbeien kweken. Ik stuitte op de(toen nog met 1 bericht gevulde) weblog van Jan Robben, aarbeienteler in Oirschot. Ik besloot zijn weblog aan mijn RSS reader toe te voegen en zodra hij wat zou schrijven kon ik lezen wat hij te melden had over aardbeien.
Na een jaar begonnen er opeens wat berichtjes binnen te stromen en al snel volgde in 2010 elke week een update van het wel-en-wee van een aardbeienkweker. Ook op Twitter was Jan Robben actief en begon ik hem ook te volgen.

Tot het eind 2010 meldde te stoppen met zijn aardbeienbedrijf. Een logisch gevolg van supermarkten die alleen aardbeien tegen stuntprijzen willen verkopen en totaal geen interesse hebben in aardbeien die smaak hebben waar je als consument ook best iets meer voor wil betalen. Zelfs hele palletjes met geplukte aardbeien werden soms door de Plusmarkt vergeten op te halen. Al met al, reden om te stoppen en een andere weg in te slaan voor Jan Robben. Die andere weg bestaat dus o.a. uit het verkopen van aardbeienplanten aan de consument zelf, zodat ze dus niet meer afhankelijk hoeven te zijn van of de supermarkt de lekkere aardbeien wil verkopen, nee, je kweekt ze zelf en kan ze eten wanneer de tijd (en de aardbei) rijp is! Fantastisch idee toch?!

Na de bekendmaking heb ik me meteen ingeschreven, samen met vriendin Margriet en collega Mark en Martine. En komende zaterdag is het dan zover. Dan vertrekken we richting Oirschot om de planten op te halen, te genieten van alle georganiseerde activiteiten en start het academisch aardbeienjaar in de hoop van elke plant aan het eind van het jaar zo’n 3 ons aardbeien te kunnen plukken en volgend jaar zelfs 700 gram!

Elke week krijgen we tips en trucs hoe we de aardbeien moeten verzorgen, en dat zal vooral er op neerkomen dat we veel water moeten geven bij mooi weer en de plantjes goed vertroetelen met mest en zon!

Ik heb er zin in! Mocht je nog mee willen doen?! Opgeven kan op de website van de aardbeienacademie, en ik wil zaterdag de plantjes eventueel wel voor je meenemen!

image
De grootste oogst ooit (2005) uit de tuin van mijn ouders

image
Waar je dan wel weer hele lekkere dingen van kunt maken. Aardbeientiramisu bijvoorbeeld

image
En zo kwam ik erachter dat ik Jan Robben met zijn Strawberrytree al eens getroffen had bij een beurs in Breda

Voorjaar in de tuin

image

Heerlijk! Voor het tweede achtereenvolgende weekend al heerlijk in de tuin kunnen zitten. Wat zijn we bevoorrecht! Natuurlijk begint het dan te kriebelen en moet er wat vrolijks in de tuin. Dus vorige week naar het tuincentrum getogen voor dozen vol Viooltjes, Belles en Primula’s en die heerlijk in bakken in de tuin gezet! Dat ziet er meteen al weer een stuk vrolijker uit.

Wie helpt ons?! Part II

Na de vorige oproep, wil ik komende zondag weer een beroep op mijn volgers en lezers doen!

——————————————————-
We mogen ook meedoen aan de laatste challenge van KPN http://www.thenetworkchallenge.nl

De laatste challenge speelt zich af op 2 januari 2011 om 15:00 uur in ‘de Bitterzoet’ in Amsterdam.
Ik weet nog niet precies wat de challenge inhoud. Wat ik wel weet is dat mijn collega zoveel mogelijk vrienden uit mijn en zijn netwerk toe moet gaan voegen op foursquare. We hebben het nog nooit gebruikt.. maar nu dus wel :-p

Dus lieve mensen uit mijn netwerk… Op wie van jullie kan ik rekenen? Ik heb je hulp nodig!

Wat kun je alvast voor me doen?

Je aanmelden op foursquare
Vrienden worden met mijn collega Mark Posthuma op foursquare (http://foursquare.com/oxxie) (En ik zit er nu ook op: http://foursquare.com/worldwidewillem)
Wordt vriend van The network challenge (http://foursquare.com/user/4672414)
Zorg dat je bereikbaar bent op 2 januari 2011 vanaf 15:00 uur

Laat me even weten via e-mail, twittter, hyves of hieronder in de comments of je me wilt helpen!

Wie helpt ons?!

Samen met Collega Mark doe ik mee aan de KPN Network Challenge (lees hier meer over de challenge) De 3e challenge wordt al een stuk lastiger. In een week tijd moeten we zoveel mogelijk van de onderstaande wereldwonderen fotograferen.

Lees hieronder de opdracht:

Kun jij 1 van onderstaande 7 wereldwonderen (laten) fotograferen met op de foto drie dingen:
Het wereldwonder
Mijn netwerknaam = ICTHee
Een krant uit het land waar dit wereldwonder staat

Hoe meer dingen erin zitten, hoe beter, maar alleen een foto van het wereldwonder of een foto met het wereldwonder en mijn netwerknaam alleen levert ook al punten op. Bedankt voor je hulp!

Ken je iemand in de buurt van

Chichén Itzá, Yucatan, Mexico
Cristo Redentor, Rio de Janeiro, Brazil
Colosseum, Rome, Italy
Chinese Wall, China
Machu Picchu, Cuzco, Peru
The treasury at Petra, Jordan
Taj Mahal, Agra, India
Vraag hem of haar dan deze foto voor ons te maken, met vermelding van onze netwerknaam “ICTHee” en een lokale krant.

Weet jij een foto aan te leveren die niet is bewerkt! Dan maak je kans op een iPhone 4 (jij en je contactpersoon)

Heb je een vraag?

Stel deze dan via mark @ wiljedat . nl of via twitter http://www.twitter.com/oxxie | http://www.twitter.com/worldwidewillem

Ons nichtje ‘Luna’ II

image

Oudere Berichten                                                                                         Nieuwere Berichten